De vernieuwde voorgevel van Le Stockel.

Cinema Le Stockel heropent de deuren na coronarenovatie

SG
© BRUZZ
23/08/2020

Na meer dan zes maanden renovatiewerken is de iconische bioscoop Le Stockel in Sint-Pieters-Woluwe terug van weggeweest. Nadat vorig jaar de zaal werd gerenoveerd, ondergingen tijdens de coronapauze ditmaal de voorgevel en de inkomhal een metamorfose.

“De opgelegde sluiting van de bioscoop was het ideale moment om renovatiewerken uit te voeren die er anders misschien nooit van waren gekomen,” klinkt het bij de eigenaar van Le Stockel Alexandre Kasim in BX1.

De voorgevel van de bioscoop heeft nu een neo retro look: waar oorspronkelijk de filmaffiches plakten hangt nu een LED-scherm van 10 vierkante meter. Het logo van de cinema prijkt trots en groot boven de ingang. “Op het LED-scherm kunnen we veel meer tonen dan alleen filmaffiches,” aldus nog Kasim in BX1. “Denk maar aan aankondigingen voor evenementen of avant-premières, of reclame voor lokale handelaars.”

De lange rij voor de heropening op zaterdag belooft alvast veel goeds voor de toekomst van de vintage buurtbioscoop, die al meegaat sinds 1956. Tenslotte betalen cinemaliefhebbers voor een bioscoopticket nog steeds dezelfde zeldzame democratische prijs van 7 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Film, Cinema Le Stockel, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie