Arena 5 keert volgende zomer terug

© Karel Uyttendaele / Arena5

Arena 5, de zomerse concertlocatie aan de Heizel, keert volgend jaar terug. De eerste naam op de affiche is Dutronc & Dutronc.

Met Arena 5 kreeg Brussel er deze zomer een concertlocatie in de openlucht bij. Op het nieuwe podium op het Belgiëplein aan de Heizel traden artiesten op als Véronique Sanson, Clouseau en Hooverphonic. Samen met hen vierden 50.000 muzieklustigen de terugkeer van livemuziek.

Ondanks de wrevel die Arena 5, een samenwerking tussen de Stad Brussel, Brussels Expo, het Luikse festival Les Ardentes en concertpromotor Greenhouse Talents, opwekte bij concertpromotor Gracia Live en het door corona voor het tweede jaar op rij afgelaste Couleur Café, blijkt het zomerevent een blijver, want ook volgend jaar zullen er concerten plaatsvinden in de schaduw van het Atomium.

De eerste naam op de affiche is Dutronc & Dutronc, die de concertreeks op gang trapt op 1 juli. Dutronc & Dutronc zijn de Franse zanger en acteur Jacques Dutronc en zijn zoon Thomas. Het concert van het 78-jarige sixitiesicoon, bekend van zijn hits ‘Il est cinq heures, Paris s’éveille’ en ‘Les cactus’, en zijn jazz minnende nageslacht is op zijn minst uniek te noemen. De ticketverkoop start op woensdag 24 november om 11u. Binnenkort volgen meer namen.

Arena 5
www.arena5.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?