Boterhammen en Feeërieën verhuizen naar Gare Maritime

Boterhammen en Feeërieën verhuizen tijdelijk naar de gerenoveerde site van Gare Maritime

Na een jaar pauze vinden Boterhammen in het Park en Feeërieën opnieuw plaats. De zomerfestivals van de Ancienne Belgique verhuizen tijdelijk van het Warandepark naar Gare Maritime.

Vorig jaar zorgde de coronapandemie ervoor dat de zomerfestivals Boterhammen in het Park en Feeërieën afgelast werden. Dit jaar vinden ze wel plaats, van 23 tot 27 augustus.

Omdat er werken zijn in het Warandepark, verhuist de Ancienne Belgique zijn zomerduo tijdelijk naar Gare Maritime aan de gerenoveerde site van Thurn und Taxis.

“Dat we na een lastig jaar én op korte termijn in het vernieuwde Gare Maritime terecht kunnen, doet zonder meer deugd,” vertelt algemeen directeur van de AB Tom Bonte. “Deze plek heeft veel troeven. Het is een uniek stukje Brussel: in volle ontwikkeling, makkelijk bereikbaar en bovendien nog weinig bekend. De AB wil graag bijdragen aan de ontplooiing van een toekomstige hotspot van onze stad.”

Voor deze gelegenheid wordt de naam Boterhammen in de Stad na 17 jaar opnieuw van onder het stof gehaald. Bij een eerdere heraanleg van het Warandepark had de AB tussen 1998 en 2004 het ‘park’ al eens geruild voor de ‘stad’. Het festival kreeg toen tijdelijk een plaatsje op het Spanjeplein, vlak bij het Centraal station.

De line-up van de twee festivals wordt begin augustus bekendgemaakt.

Meer info: www.abconcerts.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?