| Laurens Fraussen en Alexander Coenegrachts

Brussels dj-duo freq444 neemt heft in eigen handen en start eigen muzieklabel

Lis Vanheule
© BRUZZ
08/09/2023

De Brusselse neven Alexander Coenegrachts en Laurens Fraussen zijn al enkele jaren actief als dj-duo onder de naam freq444, maar richten nu ook hun eigen muzieklabel op. "We hielden andere labels al even in de gaten, maar botsten steeds op een muur en beslisten toen om zelf de sprong te wagen met ons eigen label."

Tijdens de tweede lockdown in 2021 begonnen de neven, beide toen nog woonachtig in Limburg, samen te experimenteren met muziek onder de dj-naam freq444.

Niet veel later verhuisden ze naar Elsene en ontdekten ze het Brusselse nachtleven, waar ze in contact kwamen met andere producers, artiesten en nightlife collectieven. "Het begon al snel te kriebelen bij ons om ook feestjes te organiseren, maar in Brussel is die drempel nog een stuk hoger dan in Gent of Leuven. Het vinden van een venue hangt vaak af van de juiste mensen kennen", meent Coenegrachts.

No.id

Het duo broedde ook al even op eigen muziek die ze graag met de wereld wilden delen, maar botsten tegen een muur. "Grote labels krijgen zoveel demo's opgestuurd, dat het moeilijk wordt om ergens binnen te geraken. Bovendien, als dat wel het geval is, duurt het soms nog jaren vooraleer er ook echt muziek uitgebracht kan worden", legt Coenegrachts uit.

De neven vonden er niets beters op dan hun eigen label op te richten, genaamd no.id. "We hadden letterlijk geen idee – no idea – hoe we het label moesten noemen en voor ons primeert de muziek dus we hebben het ook niet te ver gezocht", lacht Coenegrachts.

Onder dat label hebben de neven net hun eerste ep Dispersion uitgebracht, wat meteen ook een excuus was voor een release party afgelopen zaterdag in Au Kalme aan Ijzer.

6cdc7de8-noid.jpg

| Launchparty no.id in Au Kalme.

Toekomstmuziek

Er staan ook enkele samenwerkingen op de planning voor het uitbrengen van ep's van andere artiesten. "We draaien en maken zelf vooral bass, breaks, dubstep en jungle, dus de artiesten waarmee we samenwerken passen wel in dat straatje", stelt Coenegrachts.

De neven hebben momenteel nog allebei een fulltimejob – de één als research analist, de andere bij een Franse start-up – maar ambiëren om het passieproject ooit naar een hoger niveau te tillen: "We blijven natuurlijk realistisch, maar ooit fulltime hiermee bezig, dat is de droom."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni