Briquet Rouge

Brusselse band brengt ode aan studentenbier Cara Pils

HS
© BRUZZ
01/03/2022

De Brusselse band Briquet Rouge brengt met de debuutsingle ‘Cara Pils’ een ode aan het goedkope bier, onder meer populair onder studenten. Met inspiraties als de Belgische Equal Idiots hoopt het duo het studentenleven te veroveren.

Filmstudenten en kotgenoten Lennart de Poorter en Stijn Van den Bloock maken ondertussen al een jaar samen muziek en brengen nu hun eerste officiële single uit. “We hadden een jaar geleden al een stukje op TikTok gepost en daar goede reacties op gekregen,” vertelt bandlid Lennart. “Maar we wouden er toch nog mee wachten tot we volledig tevreden waren met de productie en we ook een videoclip konden filmen.”

brisquet_rouge.png.jpg

Brisquet Rouge

Hun single ‘Cara Pils’ moet andere studenten aanspreken. “Wij zijn zelf ook studenten en drinken het vaak, juist omdat het zo goedkoop is. Door dit liedje hier eigenlijk aan op te dragen, spreken we al een groot deel van de studenten aan.”

Hoewel de twee studenten zelf rockliefhebbers zijn, willen ze vooral hun eigen weg creëren. In de volgende paar weken lanceert het duo nieuwe singles, die uiteindelijk moeten leiden tot een debuutalbum. Tot dan kun je ‘Cara Pils’ op de verschillende streamingplatforms beluisteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Muziek , Awel merci , Cara Pils , studentenleven , Briquet Rouge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni