© Krewe du Belge | Olivier Deleuze (met saxofoon, red.) speelt samen met de rest van 'Krewe du Belge' een mix van funky muziek uit New Orleans met Creoolse invloeden.

Burgemeester Olivier Deleuze speelt sax in funkjazzband

GR
© BRUZZ
30/07/2019
Updated: 17/08/2019 13.44u

Burgemeester van Watermaal-Bosvoorde Olivier Deleuze (Ecolo) blijkt over muzikaal talent te beschikken. Samen met zijn band ‘Krewe du Belge’ treedt de besnorde burgervader deze donderdag op in het park van Vorst en op 15 en 17 augustus op het Peter Benoitplein in Neder-over-Heembeek. Dat laatste optreden kadert binnen de Brusselse evenementenreeks ‘Hello Summer’.

Het gezelschap ontstond na een reis in 2018 toen een paar vrienden van Deleuze in New Orleans in contact kwamen met de festiviteiten en tradities rond carnaval in die stad. Verschillende ‘krewes’ of ‘crews’ geven daar ieder jaar het beste van zichzelf.

Het bracht de vriendengroep op het idee om zelf een ‘krewe’ of broederschap op te starten. Op die manier hopen ze ‘de magie rond carnaval in New Orleans ook in België te verspreiden’.

Het resultaat is de oprichting van ‘Krewe du Belge’, waarin Deleuze saxofoon speelt. De groep brengt een mix van populaire funky muziek uit New Orleans met invloeden uit de Creoolse keuken.

De afsluiter op Hello Summer in Neder-Over-Heembeek is overigens Marka, de vader van Angèle en Roméo Elvis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Vorst, Watermaal-Bosvoorde, Muziek, Samenleving, Olivier Deleuze, Krewe du Belge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie