Cultureghem, Fifty Lab en Volta palmen dakterras Bozar in

GH
© BRUZZ
23/08/2023
Updated: 23/08/2023 14.47u

Bozar heeft een dakterras, dat wist u al een poos. Maar vandaag start ook het bijhorende culturele programma van On Top of That, zoals de rooftop heet. Opvallend: Bozar gaat hiervoor in zee met een hele reeks lokale partners als Cultureghem, Lezarts Urbains en Volta.

Zoals wel meer grote culturele huizen slaat Bozar de handen in mekaar met partners om aan publieksvernieuwing te doen. Dat heeft voor de komende drie weken een geëngageerd programma opgeleverd rond het thema van urbanisatie en het gebruik van de publieke ruimte.

Het publiek mag zich verwachten aan een volledig gratis en dagelijks wisselend programma van concerten, lezingen, filmvoorstellingen en workshops. Dat gaat van een mobiele keuken op basis van voedseloverschotten in samenwerking met de socioculturele organisatie Cultureghem, tot slam poetry performances van Lezarts Urbains en uitzendingen van de feministische queer radio Vacarme.

Het befaamde Brusselse streetartcollectief Farmprod – dat vanaf 31 augustus een retrospectieve krijgt bij La Vallée – werkt live aan een graffitikunstwerk. Midis Minimes, dat korte middagconcerten met klassiek en oude muziek aanbiedt in het Conservatorium, gaat zijn laatste week in en brengt een reeks muzikale talks. Muziek zelf ontbreekt uiteraard ook niet: Volta, Fifty Lab, 54sound en Nuits Sonores krijgen van Bozar een carte blanche voor een reeks dj-sets en een free podium.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni