BRUZZ ICE

De Couleur Café-tips van Celine De Mulder

© BRUZZ
| Celine De Mulder geeft tips voor Couleur Café 2022.

Je loopt verloren in het doolhof dat de affiche van Couleur Café optrekt? Onze ervaren muziekgidsen helpen je graag een handje. Zoals playlistsamensteller Celine De Mulder.

Shaggy, zaterdag, Red Stage

De hoogdagen van Shaggy liggen naar alle waarschijnlijkheid al achter hem maar op schaamteloos dansplezier staat geen leeftijd. Het pop/reggae/dancehall icoon staat voor de eerste keer op Couleur Café en gaat daar tonen hoe hij aan die twee Grammy’s gekomen is. Als je na zijn optreden zaterdag nog niet uitgezweet bent kan ik zeker ook de Vice documentaire over Shaggy aanraden. Al is het wel een beetje schokkend om Shaggy op een normale manier te horen praten.

IAMDDB, zaterdag, Green Stage

Diana DeBrito (voor de mensen die zich afvroegen waar de DDB voor staat) vind je zaterdag terug op de Green Stage. Ze wordt al eens omschreven als de “parel van Manchester”, maar dan toch uit een vuile oesterbank want ze is absoluut niet op haar mondje gevallen. Ze noemt haar genre Urban Jazz: een mix van hip-hop, jazz, trap en soul. En ze brengt het met een zelfzekerheid waar 15-jarige tieners alleen maar van kunnen dromen. Het weerbericht is gunstig voor dit weekend, maar tijdens IAMDDB wordt het, weer of geen weer, zweten.

Romare, zaterdag, Black Stage

Een DJ set vol Afrikaanse samples, het is niet direct iets dat je verwacht van een blanke Britse DJ/producer. Romare is de koning van de knip-en-plak producties. Zijn wereldse interesses pikte hij op in zijn jeugd (heel de wereld afgereisd met zijn ouders) en zijn studies (Afro-Amerikaanse Visuele Cultuur). Twee jaar geleden bracht hij zijn laatste plaat Home uit, nadat hij zich settelde op het Britse platteland. Maar geen nood, het is geen brave huisvader geworden. Onmogelijk om je benen stil te houden.

Couleur Café 2022

Op 24, 25 en 26 juni nam Couleur Café opnieuw zijn intrek aan het Atomium. Ook BRUZZ was er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Herbeleef Couleur Café hier.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?