Les Nuits als onverhoopt toetje

Les Nuits kon in mei niet plaatsvinden, maar vanaf vandaag krijgt het festival een herkansing, zij het in afgeslankte versie.

Les Nuits is traditiegetrouw de amuse bouche van het festivalseizoen. Corona strooide helaas roet in het eten, waarna het stadsfestival van mei naar het najaar verhuisde. Ook nu draait het meer dan drie weken durende muziekfestijn in en rond de Botanique niet op volle toeren, maar toch is de affiche rijk gevuld.

De Frans-Israëlische nu soul-zangeres Yael Naim mag de cake aansnijden in de kerk van Laken op 24 september. Een dag later zakt de Oostenrijkse ambientschilder Fennesz af naar hetzelfde huis van God. Daarna verhuist het festival naar zijn vertrouwde stek in en rond de Botanique.

Een van de meest tot de verbeelding sprekende nachten wordt op 1 oktober aangereikt door een trio exotische dames: de Kaapverdische Mayra Andrade, het Nederlands-Koerdische poptalent Naaz en Marina Satti, die nu al de Griekse Rosalía wordt genoemd.

Verder is het uitkijken naar de terugkeer van Robbing Millions, de carte blanche van Peet, de electrohop van Glauque, de hete jazz van Echt! en de afrorap van Badi. Zo'n nazomers toetje, ook niet mis.

24/9 > 17/10, Botanique, www.botanique.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?