Magasin 4 zoekt nieuwe tijdelijke locatie

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 29 oktober 2019

De alternatieve muziekzaal Magasin 4 moet in juni wijken voor werken aan het nieuwe Becopark. Er was eerst een tijdelijke verblijfplaats voorzien in logistiek centrum TIR in de Pakhuisstraat, maar daar zijn toch nog te veel verbouwkosten aan.

De toekomst van Magasin 4 leek even op de helling te staan toen bekend raakte dat de gebouwen gesloopt zullen worden. In de plaats komt het nieuwe Becopark, langs het Kanaal. Vorig jaar maakten Stad Brussel en het Gewest dan bekend dat Magasin 4 in 2023 een nieuwe plek zal krijgen vlak aan het Becopark.

In de tussentijd zou Magasin 4 kunnen verblijven in TIR, het logistiek centrum van de Haven van Brussel in de Stapelhuisstraat. “Maar dat gaat toch niet door,” vertelt Benoit Hageman van Magasin 4 aan BRUZZ. “Een tijdelijke concertzaal bouwen bleek toch te duur. Er kwamen te veel extra kosten bij om het gebouw op te knappen.”

Over acht maanden, in juni 2020, moet Magasin 4 weg uit hun huidige gebouw aan de Havenlaan. Hageman hoopt samen met de Stad Brussel en het Gewest een oplossing te vinden.

Burgemeester Philippe Close (PS) laat weten dat het dossier vooruit gaat en communiceert er verder over na de herfstvakantie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?