BRUZZ ICE

Met deze zes partytips sturen we je dit weekend de nacht in

Iedere week voorziet BRUZZ ICE een selectie van partytips voor het weekend. Deze week op het menu: afro, ghetto house en global sounds.

VRIJDAG 4 NOVEMBER

Moonshine Brussels II

Initieel organiseerde het Moonshine-collectief feestjes in hun keuken in Montreal, maar al snel beseften ze dat ze hun vibe met de buitenwereld wilden delen. Het concept is simpel: iedere zaterdag na een volle maan een feest organiseren én dat op een unieke locatie. Ze brengen global club music naar de dansvloer, genres als afrohouse, amapiano, baile funk, gqom, maar ook jungle en techno. You name it, they've got it! Intussen organiseerde het collectief al wereldwijd events en passeren ze voor de tweede keer in Brussel. De vorige editie was hopeloos uitverkocht, dus snel een ticket kopen via deze link is de boodschap! Voor de exacte locatie stuur je een SMS naar +32460207964, al ziet het ernaar uit dat het gewoon in de VK te doen is.

Contraste.12 • Partiboi69, Mad Rey, Juicy Romance @C12, Bruxelles

Back in the Dayz, dat het mangagment van heel wat hiphop-artiesten verzorgt, lanceerde met Contraste.12 een nightlife concept waarbij ze artiesten uit verschillende genres naar de C12 halen. Vrijdagavond gaan ze voor ghetto house and electronic vibes met onder andere de prettige gestoorde Australische Partiboi69, die je tijdens zijn set meeneemt op een trip van verschillende genres. Tickets zijn te koop voor €22 via deze link.

TSVI/Anunaku + NAH + Pippin + MeyanDR

Orde en chaos liggen dichter bij elkaar dan we zouden denken, dat is de insteek van het festival Pilar ASAP - Order to Disorder Edition. Het festival neemt verschillende disciplines onder de loep, en muziek kan daarbij uiteraard niet ontbreken. Beats in elektronische muziek resoneren met ons hartritme. Stijging in BPM = stijging van het hartritme. Met dat idee zetten ze bij Pilar de vrijdagavond in. Waar het met de BPM's en hartritmes heen gaat, dat valt dan nog te bezien. Veel drums, bleep en blops. Snel en traag. Hard en zacht. Chaotisch en ordelijk. Op de line-up: de Italiaanse dj en producer TSVI/Anunaku, de Amerikaanse percussionist NAH en landgenoten Pippin en MeyanDR. Voor een ticket betaal je €12 in voorverkoop of €15 aan de kassa.

ZATERDAG 5 NOVEMBER

Le Reservoir bar invite Bal Poussière

Drie zondagen per maand hoor je de radioversie van het gloednieuwe partyconcept Bal Poussière op BRUZZ ICE. Bezielers Funky Bompa, Monstera Occulta en XOGN organiseren voor het eerst een grosse fiesta in de Réservoir bar, in het hartje van de Marollen. De platenspelers beginnen te draaien vanaf 21u en stoppen pas in de vroege uurtjes. Inkom hoef je niet te betalen, want die is volledig gratis.

Unrythmic @ Antidote

Larson en Dimon Wait zijn gekende namen in de Luikse scène, die zich voor het eerst op het Brusselse terrein wagen. Dj en producer Larson bracht net zijn solodebuut uit op het label ‘Hi Scores’ van dj Kong. Op het werk met titel ‘Interlace Joy Motions’ schommelen de BPM tussen 121 en 130, en dat zal zaterdag in Antidote niet anders zijn. Voor de inkom betaal je niets, nul, nada.

Bâtard x DAKH : 𝘿𝙄𝘿 𝙔𝙊𝙐 𝙏𝙃𝙄𝙉𝙆 𝙄'𝘿 𝘾𝙍𝙐𝙈𝘽𝙇𝙀? ☾☾

Het Bâtard Festival, dat tussen 2 en 5 november plaatsvindt in de Beursschouwburg en het Decoratelier, wordt ook dit jaar in stijl afgesloten. Dj Owdi, Gem&I, Raql en BRUZZ ICE resident Femifè vormen samen de line-up voor de afterparty op een unieke locatie. Het danscentrum DAKH aan Allée du Kaai is the place to be deze zaterdag. Tickets via deze link of aan de deur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?