Na 170 dagen: AB kondigt reeks clubconcerten aan

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 27 augustus 2020

170 lange dagen was de AB gesloten. De concertzaal heeft haar artiesten en publiek hard nodig, klinkt het. Daarom zwaaien de deuren in september weer open. De AB kondigt alvast een aantal artiesten aan in een reeks bubbel- en clubconcerten.

"De AB begint naar stof te ruiken in plaats van bier, zweet en plezier, we hebben er genoeg van," klinkt het bij de AB. Daarom zullen de concerten weer hernemen vanaf september. De AB houdt de opgelegde veiligheidsmaatregelen in acht en presenteert onder de noemer ‘ABnormal’ een intieme reeks concerten voor maximum 200 personen.

Op 11 september krijgt Blanche (11/9) de eer om het stof van het podium te spelen in het AB Theater. Nadien volgen An Pierlé, High Hi, Mintzkov, Marble Sounds, School Is Cool, Liesa Van der Aa, Razen & Kaboom Karavan, Brihang, Brihang Op Kindermaat, Morgan + MEYY, Coca-Cola Sessions met The Radar Station en Ozark Henry. U leest het: zonder uitzondering artiesten van Belgische makelij.

In de AB Club volgt op 4/10 een concert van SCHNTZL. Nadien volgen nog meer intieme concerten van David Edren & Miaux, Ben Bertrand & 64 Feet, Ignatz & Farida Amadou, Brecht Ameel & Karen Willems, Willem Ardui en Mathieu Serruys & Ine Eysermans.

Het is voor het eerst dat de AB weer een concert organiseert sinds de lockdown en de andere maatregelen tegen het coronavirus in maart. In de grote zaal zullen tot 200 bezoekers tegelijk kunnen plaatsnemen, in de kleinere zaal tot 60 mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?