Nieuwe muziekdirecteur kan gemoederen niet bedaren bij Bozar

© Bozar
| Bozar.

Het directiecomité van Bozar heeft maandag Jérôme Giersé doorgeschoven als nieuwe muziekdirecteur. Giersé, tot maandag adjunct-directeur artistiek beleid, volgt Ulrich Hauschild op, die eerder om economische redenen ontslagen werd. Het personeel blijft het oneens met de beslissingen van CEO Paul Dujardin.

De vakbonden vroegen deze week nogmaals om het ontslag van CEO Paul Dujardin. Vorige week dinsdag maakte Bozar in een kort persbericht bekend dat het de ­samenwerking met zijn muziek­directeur Ulrich Hauschild stopzette. Die stelde de voorbije acht jaar het programma klassieke muziek samen in Bozar.

Volgens het persbericht was de beslissing ingegeven door financiële moeilijkheden ten gevolge van de coronacrisis. Daar gelooft het gemeenschappelijk vakbondsfront niets van. “We hebben aan Bozar gevraagd om Hauschild niet te ontslaan,” zei vakbondsman Marc De Vos (VSOA) al.

Maandag blijkt Jérôme Giersé, hiervoor adjunct-directeur artistiek beleid, te zijn aangesteld als zijn vervanger. Opnieuw reageert het personeel boos. "Dit is zeker geen artistieke keuze, want Jérôme heeft vandaag niet de professionele status van Ulrich, en als het puur een economische keuze is, is dat geen goed nieuws voor de toekomst," meent Pascale Vallois (ACOD). "Paul Dujardin wist niet hoe hij moest ingrijpen op de muziekafdeling, omdat meneer Hauschild het hem niet liet doen. Het personeel bekritiseert meneer Dujardin vanwege zijn micromanagement," legt ze uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?