Nog geen duurdere tickets in AB, ondanks verviervoudiging energiefactuur

De Grote Zaal van de Ancienne Belgique De Grote Zaal van de Ancienne Belgique
© Karel Uyttendaele/AB
| De Grote Zaal van de Ancienne Belgique.
© Karel Uyttendaele/AB
| De Grote Zaal van de Ancienne Belgique.

De Ancienne Belgique (AB) is voorlopig nog niet van plan om haar ticketprijzen duurder te maken naar aanleiding van de stijgende energieprijzen. Een reden is dat nog heel wat boekingen dateren van voor de prijsexplosie. Al is het wel zo dat de Brusselse concertzaal zijn energiekost intussen zag verviervoudigen.

Be.at, de uitbater van onder meer het Sportpaleis, Vorst Nationaal en Trixxo Arena, liet dinsdag weten dat het zich genoodzaakt ziet om op verschillende vlakken prijsstijgingen door te voeren vanwege de torenhoge energieprijzen. Bij de AB hoeven de concertgangers voorlopig geen hogere ticketprijzen te verwachten.

"Op korte termijn komt er geen verhoging van onze ticketprijzen. We hebben nog een pak boekingen van voor prijsexplosie," vertelt Jens Van den Wyngaert, woordvoerder van de AB.

Op langere termijn is een prijsstijging wel mogelijk, want de Brusselse concertzaal voelt wel degelijke de hogere energieprijzen in haar portefeuille. Ten opzichte van 2019, het jaar voor de Covid-uitbraak, is de energiekost op jaarbasis verviervoudigd. "We schatten voor 2023 dat we naar een vervijfvoudiging gaan," verduidelijkt Van den Wyngaert.

Besparingsmaatregelen

De AB neemt intussen wel al maatregelen om zo duurzaam en spaarzaam mogelijk om te gaan met zijn energieverbruik. De thermostaat gaat een paar graden lager. Zo is de temperatuur in de kantoren nu 19 graden. In de zalen wordt de programmatie van de ventilatie nauwgezet opgevolgd en worden de systemen later opgestart en vroeger uitgezet. Alle verlichting tijdens de shows gebeurt met ledlampen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?