Ook Botanique onderbreekt samenwerking met externe medewerkers

© Botanique

Na de AB ziet ook de Botanique zich genoodzaakt om de samenwerking met freelancers on hold te zetten. “Dit is een duidelijk signaal naar de overheid. Ook onze sector wordt zwaar getroffen", vertelt de woordvoerder. In het najaar zal er in de concertzalen wel nog muziek weerklinken.

“Voor de freelancers zal het hard aankomen”, zegt woordvoerder Kris Mouchaers. “Maar als er geen concerten kunnen doorgaan is er helaas geen werk voor hen.” Sinds het begin van de coronapandemie in maart heeft de Botanique al meer dan 300 optredens moeten verplaatsen. “Dat we de samenwerking met externe medewerkers onderbreken is een sterk signaal naar de overheid, als bewijs dat onze sector zwaar te lijden heeft onder de pandemie", aldus de woordvoerder.

Zittribune

Hij vreest ook voor annulaties van bands uit het buitenland. “De meeste internationale bands komen niet enkel naar onze zalen, maar touren rond in Europa. We hebben al heel wat optredens verschoven naar het najaar, maar door de gezondheidscrisis zullen sommigen geen risico’s willen nemen en concerten afzeggen."

Mouchaers vindt dan ook dat de sector niet correct behandeld wordt. Hij betreurt dat andere bedrijfstakken, zoals de luchthaven, wel vrij mogen opstarten maar zij niet. "Op de zittribunes kan de sociale distance perfect nageleefd worden. Sommige rustige optredens zijn zelfs aangenamer op die manier. Wij hebben er een hele mooie, het is dus jammer dat we ze niet mogen gebruiken", zucht hij.

Herfstresidenties

Maar de Botanique is nog niet uitgezongen. "Deze periode organiseren we zomerresidenties, waarbij opkomende artiesten de kans krijgen om met onze technici op te nemen of te repeteren in onze zalen." Maar door de omstandigheden beslist de Botanique de residenties verder te zetten in het najaar. "Als alles goed gaat, kunnen we terug een live publiek verwelkomen. In overeenkomst met de afstandsregels zullen we in de Orangerie 50 bezoekers ontvangen, en 25 in de Rotonde."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?