BRUZZ ICE

Partytips: stevige basslines en Afrikaanse elekronische muziek

931c16a3-3342331968679435576447582366836071106292440n.jpg

Zoek je nog een plek om de dansbenen los te gooien dit weekend? Dat komt goed uit, want wij hebben een weergaloze selectie voor jou gemaakt!

VRIJDAG 17 MAART

Slagwerk: Vegyn, Covco, DJ Travella

Het Brusselse label Slagwerk is op verschillende terreinen van het nachtleven actief: zo brengen ze releases uit op hun eigen label en vormen ze een platform voor digitale artiesten. Maar ze organiseren vooral ook graag events! Voor hun eerste clubnacht van het jaar trekken ze naar de Reset. Dj's Vegyn en Covco steken het Kanaal over en ook de Tanzaniaanse singeli producer Dj Travella vindt zijn weg naar het voormalige bankkantoor. Zij worden vergezeld door lokaal talent Mankiyan, Munix & DJ Kit en Otis & Dada. Smeer je benen al maar in, de muziek knalt tegen een hoog tempo door de boxen. Als jij er ook wil bijzijn, haast je dan snel naar de website van Resident Advisor voor de laatste presale tickets!

KAIZEN: first edition

Kaizen is een gloednieuw partyconcept en collectief dat de focus legt op hiphop en afro overgoten met een dark Asian mood. Wat die combinatie geeft, kan je vrijdag zelf gaan checken in de Manï club, in het centrum van Vorst. Een presale ticketje kost je €8 en koop je via deze link.

ZATERDAG 18 MAART

BASS NIGHT w/ Sicaria, Neffa-T, La Dame b2b Rrita Jashari, Fatoosan b2b Le Motel, Beatsforbeaches

Liefhebbers van muziek met een stevige bassline, spits jullie oren! Zaterdag slaan Fatoosan, Maloca Records en Brussels Bassed de handen in elkaar voor het Bass Night concept. Ze halen internationaal en vooral ook lokaal talent naar de VK. Fatoosan en Le Motel wagen zich aan een b2b en ook La Dame en Rrita Jashari kruipen samen achter de booth. Beatsforbeaches die doet het dan weer solo. Een presale ticket kost je €10 via deze link. Aan de deur betaal je €13. Get ready for some serious bassiness!

BOTA BY NIGHT | JACQUES GREENE - DJ GAIKO - MANDY PIXEL

Concertzaal Botanique wordt geregeld ook eens omgetoverd in een nachtclub tijdens Bota by Night. Voor de editie van deze zaterdag wisten ze de Canadees Jacques Greene te strikken. Hij brengt een mix van house, techno, UK garage, r&b en dubstep. Hij wordt in de Rotonde vergezeld door BRUZZ ICE resident Gaiko, die ook al eens graag de grenzen van verschillende genres opzoekt. Ook Mandy Pixel is niet vies van een trip door het landschap aan muziekgenres. Wil je mee? Een presale ticket koop je via deze link of ter plekke.

13rique Party

Het collectief 13rique (of Brique) zet zaterdag en zondag een pop up op in Loft 58, een eventlocatie in het centrum. Tussen 13u en 19u kan je er terecht voor workshops: zo leer je een handtas naaien of kan je een kledingstuk naar keuze zeefdrukken. Op zaterdag gaan ze wat langer door en kan je tussen 20u en middernacht genieten van live performances en dj-sets. Alles zit in een hiphop- en trap-jasje (of tasje in dit geval). Voor het feestje op zaterdag betaal je €10.

VRIJDAG 17 EN ZATERDAG 18 MAART

NIGHT SHIFT: Nyege Nyege

Nyege Nyege is Lugandees voor: 'een plotse en oncontroleerbare drang om te dansen' en ook de naam van het Oegandese collectief dat sinds 2013 wereldwijd furore maakt. Kanal nodigt het collectief uit voor een eerste take over van hun tijdelijke locatie K1 (vroeger Quay 01) precies aan de overkant van het toekomstig museum. Zowel vrijdag als zaterdag valt er van alles te beleven: concerten, performances en dj-sets. Op vrijdag word je meegenomen op een trip van leftfield elektronica tot bezwerende post-punk rituelen en audiovisuele mindbenders. Zaterdag ligt de focus op de sound van hedendaagse Afrikaanse elektronica. Heel de nacht high tempo dansmuziek, die je volledig in vervoering brengt. Meer info over de volledige line-up en tickets vind je terug via deze link.

Meer partytips?

Luister elke vrijdag naar BRUZZ Weekend tussen 16u en 19u op 98.8 FM of via onze livestream.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?