Roméo Elvis keert terug met nieuwe single

Roméo Elvis

De Brusselse rapper Roméo Elvis wurmt zich na maanden van stilte opnieuw op de voorgrond met zijn single ‘TPA’. Een nieuw album staat in de steigers.

In september vorig jaar werd Roméo Elvis door een vrouw beschuldigd van aanranding. De rapper erkende dat hij ongepast gedrag had vertoond en betuigde op Instagram spijt, maar ging niettemin door het stof. Ook zijn zus Angèle, die met het nummer ‘Balance ton quoi’ seksisme aanklaagt, deelde in de klappen. Het betekende een flinke deuk in het imago van het Brusselse rapfenomeen.

Roméo Elvis hield zich daarna gedeisd op sociale media en liet maanden niets van zich horen. Enkele weken geleden gaf hij een teken van leven vanuit de studio. Daar krijgen we vandaag de eerste vrucht van met ‘TPA’, kort voor ‘tout peut arriver’. ‘TPA’ is een weemoedig popnummer waarin hij verhaalt hoe je plots van de top naar beneden kan tuimelen. “J’arrive pas à descendre, le stress m’étrangle,” klinkt het, “Maintenant qu’j’suis au sommet, j’peux que tomber.”

Een jaar geleden bracht Roméo Elvis de lockdown-ep Maison uit. Daarop keerde hij goeddeels terug naar de elektronische, weemoedige rapsound van de twee ep’s die hij met Le Motel maakte. Hij deed er geen promo rond, en er verschenen geen clips. Het draaide puur om de muziek. ‘TPA’ sluit opnieuw dichter aan bij zijn debuut Chocolat, waarin hij flirtte met popmuziek. ‘TPA’ gaat nog een stap verder en is pure pop, waarvoor de rapper zijn diepste zangstem bovenhaalt.

In de videoclip steekt Roméo Elvis de draak met zijn publieke persona. Hij neemt onder meer deel aan het 'Chat-pionnat du Monde' - een ringgevecht tussen twee boksers en hun feliene metgezellen -, draaft op als plastisch chirurg en wordt toegejuicht terwijl hij een ijzeren staaf aan zijn 'manager' schenkt, gezeten op een stoel voor een muur met zijn gouden platen. Eindigen doet hij op een zee van goudgele frietjes.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?