1762 REINELBAKOLE CLOSERTOTRUTH
De vijf inzichten

Zangeres Reinel Bakole: 'Leven geven aan een idee is al heel wat'

Michaël Bellon
19/05/2023

Deze week staat zangeres, componiste, danseres en performer Reinel Bakole in Bozar met As I left the tales behind en volgende maand doet ze Couleur Café aan. Vandaag vind je haar in je playlist met haar nieuwe single ‘Eye land’ én in je lijfblad met haar vijf inzichten.

Wie durft, wint
Ik vind het belangrijk om risico’s te blijven nemen en uit mijn comfortzone te treden. Dat voornemen probeer ik echt in mijn dagelijkse praktijk te integreren.

“The universe doesn’t give me what I want. The universe gives me what I am” (Erykah Badu)
Ik bewonder Erykah Badu om haar bijzondere kijk op de dingen. Op momenten dat je twijfelt of denkt dat je niet op de goede weg bent, helpt het je voor ogen te houden dat de dingen je niet zomaar overkomen, maar dat jij ze representeert en ook in staat bent ermee overweg te kunnen.

Jij plantte het zaadje, jij kan het water geven wanneer jij wilt
Toen we met vrienden over onze ontwikkeling praatten, hadden we het erover dat een zaadje planten soms al een grote stap is die veel bravoure vraagt. Het is ook goed als een initiatief daarna gevoed wordt en uiteindelijk vrucht draagt. Maar dat hoeft niet per se snel te gebeuren. Leven geven aan een idee is al heel wat, daarna kan je het weer opnemen als de omstandigheden daar zijn en je er de kracht voor hebt.

Neem de tijd om te onderzoeken wie je bent, vanwaar je komt en wat je beweegt

Het doel is bij te dragen aan het creëren van iets, om het even wat. Ideeën die andere ideeën voortbrengen, hun betekenis vinden bij elkaar en zich vanzelf met elkaar verbinden
Als je iets creëert, hoeft dat niet altijd door een filter te zijn die scherpstelt op wat dat iets precies moet worden. Je overgeven aan je impulsen en gewoon de roep beantwoorden om iets te maken, is een belangrijk begin. Je ideeën hebben dezelfde bron en zullen elkaar automatisch verrijken.

Onze kracht ligt in de verbinding tussen onze innerlijke wereld en de spirituele wereld
De innerlijke en spirituele wereld zijn twee sacred places die je moet onderhouden en met elkaar in verband brengen. Neem de tijd om te onderzoeken wie je bent, vanwaar je komt en wat je beweegt. Zo kom je tot een connectie die het bewustzijn overstijgt. De informatie die daaruit voortkomt, kan je dan weer vorm geven.

Het concert van Reinel Bakole bij Bozar kadert in het Afropolitan Festival

Couleur Café 2023

Op 23, 24 en 25 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni