Bar Eliza kan er nog een zomer bij doen

© BRUZZ

Bar Eliza mag volgende zomer toch nog eens het paviljoen en de kiosk gebruiken in het Elisabethpark. Leefmilieu Brussel liet weten dat de verbouwingswerken niet in de zomer maar pas in de winter van 2019 starten. Het afscheidsfeest deze zondag gaat wel gewoon door.

De gemeente Koekelberg en de brandweer moeten wel nog – zoals elk jaar – hun zegen geven. Maar de gebouwen die Bar Eliza gebruikt, staan alvast ter beschikking.

De werken aan het paviljoen Vanaudenhoven stonden eerst gepland voor de zomer van 2019. Het paviljoen wordt verbouwd tot de vaste stek van de parkwachters, met op de benedenverdieping een cafetaria. Daardoor is er geen plek meer voor pop-up Bar Eliza. Om dat einde in stijl te vieren, plande men een slotfeest, dat nota bene dit weekend doorgaat.

“Dat slotfeest wordt nu een ‘feest van het einde van de zomer’”, lacht Lies Van Overschee, een van de organisatoren. “Tot mijn grote verrassing belde Leefmilieu Brussel ons met het heugelijke nieuws. Omdat we een slotfeest gepland hadden, wilden we iedereen zo snel mogelijk laten weten dat het wellicht toch niet onze laatste zomer zal zijn.”

De toestemming van Leefmilieu Brussel is wel niet voldoende. Het Elisabethpark – en alle gebouwen erin – behoren dan wel toe aan Leefmilieu Brussel, maar Bar Eliza heeft ook een terras. Daardoor moet het ook van de gemeente toestemming krijgen. Die staat onder meer in voor de ordehandhaving.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?