1634 Whispering-Sons

| Whispering Sons is een van de eerste namen voor het BRDCST-festival.

Dit zijn de eerste namen voor muzikaal ontdekkingsfestival BRDCST

JC
© BRUZZ
18/12/2018

BRDCST, het muziekfestival van de Ancienne Belgique heeft de eerste twaalf namen gelost voor de editie van 2019. Het ontdekkingsfestival laat je opnieuw proeven van de meest uiteenlopende genres.

De programmatie loopt langs de donkere industrial van Blanck Mass, via de afro-soul hiphop van Obongjayar, tot de Turkse psychedelica van Saz Power. Daar draait het natuurlijk ook om op het festival, in aanraking komen met zo veel mogelijk nieuwe muziek.

Hoewel ontdekking van nieuwe muziek centraal staat, slaagden de programmatoren er in om enkele klinkende namen naar het festival te halen. Nieuwe Brusselaars en rockrally-winnaars Whispering Sons staan met hun rauwe postpunk op het podium, maar ook Britse jazzlegende Shabaka Hutchings brengt zijn psychedelische electrojazz naar Brussel. Verder speelt Brecht Ameel een thuiswedstrijd. De frontman van Razen bracht begin 2018 op het alternatieve label KRAAK zijn instrumentale debuut Polygraph Tremors uit.

Meer locaties, met dank aan de piétonnier

Naast de eerste namen, raakte ook bekend dat het stadsfestival uitbreidt. Zo kan je dit jaar naast de AB en de Bonnefooi ook terecht in Café Central en La Machine rond de Sint-Gorikshallen. Verder stapt de Beursschouwburg mee in het festivalverhaal. Zij hosten vier dagen lang een reeks afterparty's, zodat je na het laatste concert nog niet hoeft te stoppen met je muzikale ontdekkingsreis.

Opvallend bij de uitbreiding: AB zegt nadrukkelijk dat de heraanleg van de centrale lanen de nieuwe samenwerkingen in de hand gewerkt heeft. De nieuwe locaties zijn, nu de heraanleg stilaan opschuift tot voorbij de concertzaal op de Anspachlaan, weer veel makkelijker te bereiken.

BRDCST FESTIVAL 04 > 07/04, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Muziek, BRDCST, Ancienne Belgique

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni