Eenmalige reünie van Arid in de Ancienne Belgique

Terwijl de mannen van Deus nog aan hun achtdelige Rewind-marathon in de Ancienne Belgique moet beginnen, blikt de Brusselse concertzaal al vooruit naar het najaar en een volgende editie van hun populaire concertconcept. In november haalt het artrocktrio Arid hun twintig jaar oude debuutplaat Little Things of Venom van onder het stof en brengt de band rond Jasper Steverlinck die integraal in de AB.

De band rond frontman Jasper Steverlinck brak in 1996 door toen ze de finale van Humo's Rock Rally speelden. Het duurde daarna nog drie jaar voor hun debuutplaat uitkwam, maar het was voor het drietal wel meteen een schot in de roos.

Little Things of Venom was een succes in eigen land met onder andere de successingles 'Too Late Tonight' en 'Believer'. Het album werd daarna zelfs in de VS uitgebracht onder de naam At The Close Of Every Day. Arid mocht er zelfs mee op tournee met ninetieshelden Suede en Counting Crows.

Toch verliep het parcours van Arid niet zonder horten en stoten. Na heel wat pauzes en hiaten hield de groep het in 2012 definitief voor bekeken, tot nu. Op 29 november staat het drietal voor het eerst in zeven jaar tijd opnieuw op een concertpodium. Of Arid het record van Deus zal breken, durven we te betwijfelen. Maar fans van het eerste uur zetten toch best hun wekker nu donderdag om 10 uur, dan start de ticketverkoop.

ARID 29/11, Ancienne Belgique

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?