Extra large afscheid van Madensuyu

© Christina Vandekerckhove

Als Madensuyu de voorbije 25 jaar één ding bewezen heeft, dan wel dat de marge bestaansrecht heeft. Na één ep en vier albums valt met het minifestival Suyu Makinesi Fest het doek over het compromisloze duo dat drummer Pieterjan Vervondel en pianist-gitarist Stijn Ylode De Gezelle ooit als tiener oprichtten.

Om hun metamorfose van gevaarlijk rock- naar neoklassiek noise-orkest – check het bezwerende Current – luister bij te zetten komt de sopraan Muriel Bruno eerst stukken zingen van onder anderen Vivaldi en Pergolesi, componisten die de middeleeuwse hymne Stabat Mater – check ook de gelijknamige plaat van Madensuyu – onder handen namen.

Haar optreden vormt het opstapje naar een XL-set van het duo, dat eveneens de gelauwerde docu over de Gentse Rabot-woontorens (van De Gezelles vrouw Christina Vandekerckhove) toont, waarvoor het de beklemmende soundtrack componeerde.

SUYU MAKINESI FEST 29/9, 16.00, Ancienne Belgique

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?