Tien nieuwe namen voor BSF

© Guillame Kayacan

Brussels Summer Festival, het festival in de binnenstad, lost tien nieuwe namen. Caballero & Jeanjass mogen spelen voor eigen publiek en ook legendarisch producer Giorgio Moroder staat op de affiche.

Moroder is een icoon van de elektronische dansmuziek. Als producer werkte hij samen met Bowie, Kylie en Blondie maar vooral ook met de Franse houselegendes van Daft Punk. Moroder is 79 maar tourt sinds dit jaar door Europa. Zo staat hij in april al in de Ancienne Belgique.

Met Manic Street Preachers strikt BSF trouwens nog een tweede klepper. Het Britse indietrio komt deze zomer de twintigste verjaardag van hun bejubelde plaat This is My Truth Tell Me Yours vieren. Er gingen meer dan vijf miljoen exemplaren van dat album over de toonbank.

Thuiswedstrijden

Naar goede gewoonte mogen weer heel wat Brusselse artiesten aantreden op BSF. Via Twitter werd begin vorige week Eurosongrevelatie Blanche als een van de eerste namen bekend gemaakt. Ook Hooverphonic, de groep rond Alex Callier, en de populaire Franse rapper Booba werden toen al aangekondigd.

Nu voegt de organisatie daar Caballero en JeanJass aan toe. Naast het powerduo van de Brusselse rap krijgt ook electroproducer Mustii een plekje op een festivalpodium.

BRUSSELS SUMMER FESTIVAL 14 > 18/8, Verschillende Locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?