1643 Globe Aroma

Globe Aroma krijgt 80.000 euro voor verbouwingen

JC
© BRUZZ
12/02/2019

Het Brusselse kunsthuis Globe Aroma krijgt 80.000 euro infrastructuursubsidies van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD). Directrice Els Rochette reageert voorzichtig positief. "Hier kunnen we zeker al mee aan de slag."

De werkplaats van Globe Aroma in de Moutstraat is aan een opknapbeurt toe. Bedoeling is om het gebouw multi-inzetbaar te maken door ervoor te zorgen dat de beschikbare ruimte beter benut wordt. Om dat te realiseren maakt Minister Gatz nu geld vrij. "Het oude magazijngebouw heeft een mooi potentieel om de waardevolle werking van het kunsthuis nog meer kansen te bieden."

'Steun is altijd gebleven'

Bij Globe Aroma reageren ze logischerwijs tevreden op de subsidie, maar 80.000 euro is niet voldoende om alle vooropgestelde plannen aan te pakken. "Hier kunnen we zeker al mee aan de slag" zegt directrice Els Rochette. Met dat geld kunnen voorlopig de nutsvoorzieningen en het dak al vernieuwd worden, maar om het gebouw ook echt multifunctioneel te maken is dat bedrag te laag. "Het zal toch nog wat verder zoeken worden om de volledige financiering van het project rond te krijgen."

Of de 80.000 euro na het turbulente 2018 - bijna dag op dag een jaar geleden viel de politie binnen in het kunsthuis - niet aanvoelt als een doekje voor het bloeden? "Helemaal niet, de subsidiërende overheden zijn onze werking altijd blijven steunen, ook financieel", klinkt het bij Rochette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Globe Aroma , Els Rochette , Sven Gatz , subsidie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni