brass'art_indeling

Molenbeeks pop-upcafé opent op vooravond 22/3

RVE
© BRUZZ
11/01/2017

Er zijn meer details bekend over Brass’Art, het geplande pop-upcafé op het gemeenteplein van Molenbeek, waar ook alcohol zal worden geserveerd. De initiatiefnemers zijn een Growfunding-pagina gestart en geven meer informatie over de inrichting én de timing: het pop-up café wordt vergezeld door twee extra ruimtes, is er voor een klein jaar en opent normaal gezien op 21 maart.

Brass’Art zal bestaan uit drie afzonderlijke ruimtes: Brass’Art zelf, het ‘digitale kunstencafé van Molenbeek’, waar – zo hopen de initiatiefnemers – een divers publiek, representatief voor Brussel, zal genieten van livemuziek, podiumavonden, soulfood én alcohol. Daarnaast is er Ranc’Art, een ruimte voor debatavonden, en Debrouill’Art, een polyvalente ruimte met tuin, perfect voor creatieve ateliers.

In totaal geeft dat 130 vierkante meter socio-culturele ruimte op een zeer symbolische plek. De brasserie bevindt zich namelijk op het gemeenteplein van de meest felbesproken gemeente van Brussel en vlak onder het huidige appartement van de familie Abdeslam.

Ook de timing is symbolisch: de geplande opening van Brass’Art is voor de vooravond van 22 maart. Het café blijft dan een jaar open, in afwachting van de opening van het permanente cultuurcafé van de gemeente in het voorjaar van 2018.

Spontane hulp
Om het project te helpen financieren zijn de initiatiefnemers begin deze week een Growfunding-pagina gestart. Ze willen 11.000 euro verzamelen, voornamelijk om sanitair, elektriciteit en inrichting te renoveren. De campagne doet het goed: op enkele dagen tijd schonken 80 mensen samen al een goede 4.000 euro.

In een video op de Growfunding-pagina vertelt één van de initiatiefnemers, die ook aan de wieg stond van Bar Eliza, dat hij hoopt dat het succes van de Koekelbergse pop-upbar zich in Molenbeek zal herhalen. “Toen we de bar aan het bouwen waren naast de basiliek kwamen er heel wat mensen kijken, gewoon omdat daar normaal gezien niets te zien is. Ze waren vaak zo enthousiast dat ze gewoon mee begonnen bouwen. Ik hoop dat we die dynamiek ook hier zullen zien.”

Geïnteresseerden worden dan ook uitgenodigd om alvast op bezoek te komen. Een geïnterviewde voorbijganger zegt aan BRUZZ: “We zijn in Molenbeek, dit is geweldig. Stop geen geld meer in het leger, investeer in cultuur en ontmoetingen. Als je iets hebt om te geven, geef het dan hier.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Cultuurnieuws , Resto & Bar

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni