Chocoladesalon viert cacao en bier

© Nicolas Rodet
| Op het salon krijg je ook een heus defilé van chocoladejurken te zien, die exclusief zijn ontworpen voor dit evenement.

Komende vrijdag gaat op de site van Thurn & Taxis de vijfde editie van het Chocoladesalon van start. Nog tot en met zondag kan je er terecht voor meer dan 130 exposanten. Speciale aandacht is er voor cacao, het hoofdbestanddeel van chocolade, en het geslaagde huwelijke ervan met Belgische bieren.

Het Chocoladesalon brengt dit jaar hulde aan de combinatie tussen bier en chocolade. Verschillende degustaties en gastlezingen moeten het geslaagde huwelijk tussen beide Belgische culinaire toppers in de verf zetten.

Nog een blikvanger wordt de stand van Callebaut, die een vierde soort chocolade voorstelt. Naast zwarte, witte en melkchocolade bestaat sinds kort ook de roze chocolade ‘Ruby’, die volledig vrij is van kleurstoffen of fruitsmaken.

Uiteraard zullen de bezoekers bij verschillende exposanten de chocolade ook kunnen proeven. Helemaal onmisbaar zijn de beroemde defilés van chocoladejurken, elke dag om 17u. Deze jurken worden exclusief gemaakt door een duo van een Belgisch of internationaal ontwerper en een chocolatier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?