| Foodtruck (archiefbeeld).

Eerste vegan foodtruckfestival komt naar Brussel

JP
© BRUZZ
01/05/2018

Veertig foodtrucks met veganistisch eten, een markt met diervriendelijke kleding en cosmetica en lezingen van onder andere de partij DierAnimal. Zo ziet het eerste veganistische foodtruckfestival eruit, dat zaterdag de Vismarkt inpalmt.

Van Mexicaans eten tot veganistische ‘hamburgers’ tot gevarieerde salades of veganistisch ijs. Het eerste festival voor veganistisch eten laat zien dat er meer mogelijk is zonder dierlijke producten dan je denkt. Veertig foodtrucks nemen op 26 mei een dag lang de Vismarkt over.

Naast voedsel zal er bij café ViaVia ook een markt zijn met veganistische producten, van kleding tot cosmetische producten. Ook de handelaars uit de buurt nemen deel aan het festival. Zo geeft de biologische supermarkt Färm een veganistische rondleiding door de winkel, zet Velvet Café een veganistische café au lait en serveert ijszaak Gaston een veganistische crêpe.

Tot slot zijn er lezingen in het ViaVia-café, onder andere over veganistisch eten voor sporters. Ook komt de nieuwe partij DierAnimal spreken. “Het festival staat open voor iedereen. Ook niet-veganisten worden met open armen ontvangen en zijn welkom om de smaken te ontdekken” zegt de organisator tegen La Capitale.

Het festival is georganiseerd door Veganizer BXL, een organisatie die restaurants adviseert hoe ze meer veganistische recepten op het menu kunnen zetten, in samenwerking met de Stad Brussel en Beyond Carnism, een Amerikaanse organisatie die meer bewustzijn wil creëren over de vleesindustrie.

Vegan Food Festival
Vismarkt, 26/5, 14 > 20.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar, Vegan Street Festival, veganistisch, foodtruck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni