La Paix in Anderlecht krijgt tweede ster

La Paix was vroeger veeleer een vleesrestaurant, maar trekt nu alle registers open.

Restaurant La Paix in Anderlecht krijgt er een ster bij. Dat is het enige lichtpuntje in een voor de rest eerder bewolkte sterrenhemel die de nieuwe Michelin-gids maandag tekent. Zo verliezen twee Brusselse restaurants hun ster en is er in heel België nog maar één driesterrenrestaurant over.

Het is Peter Goossens die met zijn Hof van Cleve de drie sterren weet te behouden. Zijn evenknie in Zedelgem, de Hertog Jan, sluit de deuren.

De Michelin-gids België en Luxemburg 2019 pakt wel uit met drie nieuwe tweesterrenrestaurants, waaronder La Paix in Anderlecht. Die zaak is begonnen als een gewone brasserie, totdat de vrouw des huizes haar man David Martin in de keuken zette. De Fransman behaalde al snel een ster, en kan er nu een tweede op zijn koksjas naaien.

Het restaurant tegenover de slachthuizen van Anderlecht was vroeger een echt vleesrestaurant. Maar nu zet de kok ook graag z'n mes in verschillende vissoorten. "We hadden vroeger ook wel al vis op het menu", zegt hij op de prijsuitreiking in Gent, "maar het is waar dat ik graag nieuwe wegen verken. We gaan verder om het essentiële te behouden, in de geest van de Japanse keuken, om zo traditie en evolutie te combineren", aldus de gelukkige chef.

Twee sterren minder

La Paix verdwijnt zo uit het lijstje met eensterren-restaurants, dat ook door het verdwijnen van twee andere zaken een stukje korter wordt. L'Ecailler du Palais Royal was vorig jaar nog de nieuwkomer, maar omdat kok Maxime Maziers naar Bruneau verkaste, is het nu al weer z'n ster kwijt. Restaurant Bruneau krijgt geen ster. En ook Le Monde est Petit verliest de onderscheiding 'Verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!'

Wie niet uit het lijstje van twee sterren ontsnapt, is Bon Bon in Sint-Pieters-Woluwe. Met opnieuw een topscore van 19,5 op 20 in de Gault & Millau, hoopte iedereen op een derde ster voor het restaurant van Christophe Hardiquest. Tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?