Succeskok San kookt in Villa Empain

© Georges De Kinder
| Villa Empain

De art-decoparel Villa Empain heeft nu ook een restaurant. Tot eind juli wordt er gekookt door Sang-Hoon Degeimbre, de chef achter bistroconcept San.

FLITS Cafe VillaEmpain FondationBoghossian BRUZZ ACTUA 1616
© Fondation Boghossian
| Het nieuwe restaurant in Villa Empain zal werken met wisselende formule en dus ook een wisselende kok.

Tot dusver had de Boghossianstichting geen café, maar dinsdag opent San Villa Empain. Het restaurant met terrasje bevindt zich in de vroegere fumoir van de Villa, het salon intime, waar baron Empain zich na de maaltijd met zijn gasten terugtrok voor een sigaartje. In de met exotische houtsoorten en marmer beklede ruimte, die de afgelopen jaren gebruikt werd als expozaal, werd plaatsgemaakt voor 24 couverts.

Het restaurant zal werken met een wisselende formule en dus ook steeds wisselende kok. Tot eind juli mag San, het concept van sterrenchef Sang-Hoon Degeimbre, er zijn bekende ‘kommen’ serveren. Wie daarna aan de beurt is, staat volgens Caroline Schuermans, woordvoerster van de Boghossianstichting, nog niet vast.

“Aangezien de stichting de dialoog tussen oosterse en westerse culturen wil bevorderen, zal het altijd iets zijn met een oriëntaalse toets, een mix van smaken. De volgende kok kan dus best een Libanees of Armeniër zijn.”

Het restaurant is alleen ‘s middags open. Ook wie de tentoonstellingen niet bezoekt, kan er terecht, maar reserveren is noodzakelijk.

FLITS Cafe 2 VillaEmpain FondationBoghossian BRUZZ ACTUA 1616
© Fondation Boghossian
| Het nieuwe restaurant in Villa Empain.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?