Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel

| Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel.

Actiris werkt aan nieuw platform om werklozen in zorg tewerk te stellen

ZM
© BRUZZ
23/10/2020

Minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) heeft aan de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris gevraagd om een nieuw project te ontwikkelen dat werklozen makkelijker aan een job in de zorg moet helpen. Die vraag komt er nadat de VDAB in Vlaanderen een nieuw online platform heeft gelanceerd met exact die taak: de zorgsector ondersteunen en de hoeveelheid werklozen verminderen.

“Vorige lente, tijdens de eerste golf coronabesmettingen, zagen we dat er vooral een tekort was aan materiaal. Vandaag is dat tekort duidelijk te zien in de werkkrachten die in de zorgsector voor handen zijn,” zegt woordvoerster van Clerfayt, Pauline Lorbat. Om die reden heeft Clerfayt de opdracht gegeven aan Actiris om iets gelijkaardigs op poten te zetten zoals ‘helpindezorg.be’ van de VDAB.

Op het Vlaamse platform kunnen ziekenhuizen en woonzorgcentra vacatures plaatsen en tijdelijk werklozen kunnen zich aanmelden om te helpen. Bemiddelaars van de VDAB zullen voor de zorgvacatures gratis op zoek gaan naar kandidaten. De VDAB heeft voor het eerst ook de gegevens van de tijdelijk werklozen gekregen en kan hen gericht aanschrijven.

Ontsmetten van materiaal

De jobs die de tijdelijk werklozen zouden kunnen invullen, zijn bijvoorbeeld maaltijden rondbrengen, onthaal en begeleiding van bezoekers, ontsmetten van materiaal, ondersteuning van callcenters en animatie voor bewoners en patiënten. Ingaan op de vacatures gebeurt op vrijwillige basis, tijdelijk werklozen zullen dus niet verplicht worden.

Actiris-woordvoerder Sean Vanonckelen bevestigt dat de aanvraag van Clerfayt ontvangen is, maar kan daar inhoudelijk nog niet diep op ingaan: “We hebben vandaag nog maar de opdracht binnengekregen, dus het zit letterlijk nog in de startblokken. We hebben alvast de expertise om het tot een goed einde te brengen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving , Actiris , Bernard Clerfayt , zorgsector , coronavirus , coronacrisis , corona

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni