Zorgpersoneel UZ Brussel kan tot rust komen in Villa Samson

© VUB
| Initiatiefnemer van de actie en rector van de VUB Caroline Pauwels overhandigde de cheque vrijdag aan CEO van het UZ Brussel Marc Noppen.

'Verzorg De Verzorgers', een fondsenwervingsactie van de VUB Foundation, leverde 25.000 euro op voor de verbetering van het emotionele en psychologische welzijn van de medewerkers van het UZ Brussel. Initiatiefnemer en rector van de VUB Caroline Pauwels overhandigde de cheque vrijdag aan Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.

Met het geld wil het Universitair Ziekenhuis Brussel psychologische ondersteuning bieden aan haar medewerkers. Dr. Karen Pien luistert samen met een team van klinisch psychologen naar de persoonlijke ervaringen van de medewerkers. Ze zijn alert voor signalen van stress en angst, en helpen de mensen die er nood aan hebben om beter om te gaan met druk en emoties.

Villa Samson

Dr. Pien ervaarde het post-traumatisch stresssyndroom aan den lijve en voelde meteen aan dat er nood was aan een project om het zorgpersoneel te ondersteunen. “Tijdens de eerste golf van de coronacrisis heb ik prof. dr. Noppen uitgelegd wat ik dacht dat écht nodig was: een plaats waar in alle rust en kalmte kon gewerkt worden aan de geestelijke gezondheid van de zorg- en onderhoudsmedewerkers van het UZ Brussel."

Die plek werd Villa Samson, een veilig oord waar medewerkers kunnen bekomen van alle druk en emoties, die hoog zijn opgelopen sinds de aanvang van de coronacrisis. “Iedereen die naar ons komt mag zijn verhaal uitgebreid vertellen”, vertelt Dr. Pien. “Wij bieden een luisterend oor en zetten daarna in op zogenaamd ‘grondwerk’: enerzijds stimuleren we zelfzorg en anderzijds voeren we trauma release oefeningen uit.”

#VerzorgDeVerzorgers, een fondsenwervingsactie van de VUB Foundation op initiatief van rector Caroline Pauwels, leverde...

Geplaatst door UZ Brussel op Vrijdag 9 oktober 2020

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?