Adviesbureau Accenture verhuist naar Thurn & Taxis

© Extensa
| De imposante hallen van de Gare Maritime op Thurn & Taxis worden een overdekte stad van 75.000 vierkante meter.

Adviesbureau Accenture gaat zijn kantoren op Waterloosesteenweg in Brussel-Stad en in Vilvoorde verlaten. Eind volgend jaar neemt Accenture zijn intrek in het oude goederenstation Gare Maritime op de Thurn & Taxis-site. Het nieuwe kantoor zal helemaal uit hout bestaan.

Dat schrijft De Tijd vrijdag.

Momenteel worden de indrukwekkende stationshallen onder handen genomen door Extensa. De oude Gare Maritime wordt omgetoverd tot een overdekte stad met winkelruimtes, promenades en horeca. En dus een kantoor van adviesgigant Accenture.

Een kantoor in Vilvoorde bleek ecologisch de beste oplossing, maar de vraag naar meer openbaar vervoer duwde Accenture naar het Brusselse Noordstation. Daar staan meerdere kantoren leeg, maar toch kiest het internationale bedrijf voor een plekje in op de site van Thurn & Taxis, ruim een kilometer verderop.

Thuisgevoel

"Niet alleen het openbaar vervoer moet goed zitten. Ook de omgeving en het gebouw zelf spelen een rol", zegt Bart De Ridder, managing director voor Accenture BeLux, aan De Tijd. Aan de vraag voor meer openbaar vervoer wordt voldaan, vindt hij. "Er zijn shuttlebussen voorzien tussen Thurn & Taxis en het Noordstation." Er wordt ook een voetgangersbrug over het kanaal aangelegd.

Accenture kiest voor een houten kantoor, dat de werknemers een thuisgevoel moet geven. Het wordt gebouwd (net als de hele herinrichting van de Gare Maritime) door het kantoor Neutelings Riedijck, dat op de site ook al het bekroonde Herman Teirlinckgebouw uit de grond stampte.

"Tot nu toe hadden we twee kantoren in het Brusselse. Dat aan de Waterloosesteenweg en een in Vilvoorde. Bijna gelijktijdig lopen de huurcontracten af. Het was een ideaal moment om te komen tot één locatie. Dat doel van centralisering was onderschikt aan het creëren van een werkplek waar iedereen zich goed voelt, graag wil komen werken en blijven werken".

Flexibele werkruimtes

De adviesgroep Accenture verhuist voor de derde keer in twintig jaar haar hoofdkantoor in Brussel. Van het Winterthurgebouw in de Handelsstraat ging het al eerder via de hoek van de Koningsstraat bij de Kruidtuin, naar de Waterloosesteenweg, niet ver van de Apple-store.

Behalve de aantrekkelijke Gare Maritime koos Accenture ook voor Brussel wegens de aanwezigheid van flexibele ruimtes, zoals coworkingcafés. Vandaag is die markt in Brussel goed voor 500.000 vierkante meter. Dat zal snel gaan naar 1,5 miljoen vierkante meter. Vorig jaar groeide die markt met 15 procent, dit jaar met 25 procent, aldus De Tijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?