Audi: 'Brusselse fabriek zit op schema met productie e-tron'

© BRUZZ

De Duitse luxewagenbouwer Audi benadrukt dinsdag in een mededeling dat zijn Brusselse fabriek op schema zit met de bouw van de e-tron, de eerste volledig elektrische Audi. De Duitse regionale publieke omroep Bayerischer Rundfunk maakte eerder gewag van productieproblemen en meldde dat bij Audi Brussels niet de oorspronkelijk geplande 300 stuks per dag van de band rollen, maar zowat de helft.

Ook bij de fabriek is te horen dat de productie volledig op schema zit. "Uiteraard zitten we nog niet aan onze maximumcapaciteit. Na de opstart van het nieuwe model zijn we de productie geleidelijk aan het opvoeren", klinkt het.

In een mededeling laat Audi weten dat de autobouwer voor de e-tron een volledig nieuwe voertuigarchitectuur geïmplementeerd heeft. "Daarom voeren we de productie met zeer hoge kwaliteitsnormen stap voor stap op."

Audi benadrukt dat de fabriek in Brussel de e-tron bouwt "volgens een productieprogramma dat met de leveranciers overeengekomen is". "Het marktintroductievolume voor Europa heeft de fabriek in Brussel in de vereiste kwaliteit en aantallen reeds volledig geleverd. De productie van het marktintroductievolume voor de Noord-Amerikaanse markt nadert zijn voltooiing", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?