Audi moet Brusselse e-trons terugroepen

Updated: 11-06-2019 - 14:15

De Duitse autobouwer Audi roept in de Verenigde Staten 1.644 exemplaren van zijn e-tron terug. Die volledig elektrische SUV wordt in de Audi-fabriek in Vorst geassembleerd. De fout zou liggen bij een derde partij. In België moeten een kleine 200 wagens terug naar de garage. Dat is dinsdag vernomen bij invoerder D'Ieteren.

Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Volgens Audi is er door een probleem in de afdichting een risico dat er water in het batterijcompartiment komt. Dat kan tot kortsluiting en brand leiden. Het gaat niet om een design- of assemblagefout in de Brusselse fabriek, maar om een fout in een onderdeel dat door een derde partij wordt geleverd.

Audi roept in de VS alle e-trons terug die werden gebouwd vanaf de productiestart in september vorig jaar en tot midden maart dit jaar. Omdat de herstelling tot augustus kan duren, krijgen de Amerikaanse eigenaars van een e-tron gedurende die periode een vervangwagen en 800 dollar ter compensatie.

Belgische wagens

In België moet een 200-tal wagens terug naar de garage. Eigenaars mogen met de auto blijven rijden, tenzij er een waarschuwing verschijnt op het dashboard. Ze zullen ook een brief krijgen met uitnodiging voor de recall en waarin ook een duidelijke verwijzing zal staan naar het waarschuwingsteken. De terugroepactie zal in augustus van start gaan, meldt invoerder D'Ieteren.

Verwacht wordt dat er ook in andere landen terugroepingen zullen volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?