Audi spreidt productie elektrische SUV's over Brussel en het Duitse Zwickau

audi_e-tron.jpg
© Audi Brussels
| De Audi e-tron Sportback (rechts) en de Audi e-tron (links), de twee modellen die Audi Brussels momenteel produceert.
© Audi Brussels
| De Audi e-tron Sportback (rechts) en de Audi e-tron (links), de twee modellen die Audi Brussels momenteel produceert.

De elektrische SUV Q4 e-tron zal dan toch niet van de band rollen bij Audi Brussels in Vorst. De raad van bestuur van de Volkswagen-groep heeft donderdag beslist de volledige productie toe te wijzen aan het Duitse Zwickau, zo meldt De Tijd. Wel werd tegelijkertijd de komst van de Q8 e-tron naar Vorst officieel bevestigd.

Vorige maand schreef het Duitse vaktijdschrift Automobilwoche nog dat Audi Brussels de elektrische SUV Q4 e-tron in de toekomst zou mogen bouwen. Maar daar blijkt nu niets van aan. De Audi Q4 is nochtans goedkoper dan de e-tron en dus populair. "Bij Audi zijn we tevreden dat we positieve feedback hebben gekregen van klanten en de pers voor de Audi Q4 e-tron, en dat er veel vraag naar is. Audi controleert continu de optimale bezetting van het wereldwijde productienetwerk. Hierover is er echter nog geen beslissing genomen," zegt Peter D’hoore, woordvoerder van Audi Brussels.

Wel heeft de raad van bestuur donderdag de Q8 e-tron officieel toegewezen aan Vorst. “Dit is zeer goed nieuws. Het is een fantastische eer dat we deze auto mogen bouwen,” klinkt het. "De VW Groep zet zijn strategie van elektrificatie consequent voort en ook Audi Brussels speelt daarin op lange termijn een centrale rol." De komst van de Q8 e-tron naar Audi Brussels werd vorige maand bekendgemaakt door Audi-CEO Markus Düsmann in de fabriek in Vorst.

Gegarandeerd

Momenteel maakt Audi Brussels de e-tron. Het is het eerste model in deze reeks elektrische auto’s en is verkrijgbaar in ons land vanaf 71.000 euro. De Q4 e-tron is een kleinere elektrische SUV en daarom ook goedkoper: het model kost ‘slechts’ 45.000 euro. De prijs van een Q8 e-tron is nog niet bekend.

Bij Audi Brussels werken zo'n 3.000 mensen. De productie van de huidige e-tron loopt nog een paar jaar door, waarna de fabriek vanaf 2026 de grote elektrische SUV Q8 e-tron mag bouwen. De productie is op die manier zeker tot 2030 gegarandeerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?