Vakblad: 'Audi gaat extra elektrische wagen bouwen in Brussel'

audi_q4_e-tron_concept_genf_2019_1y7a5445.jpg
© Alexander Migl / Wikimedia Commons
| Audi Q4 e-tron bij de Geneva Motor Show (archiefbeeld).
© Alexander Migl / Wikimedia Commons
| Audi Q4 e-tron bij de Geneva Motor Show (archiefbeeld).

De Duitse wagenbouwer Audi wil de elektrische SUV Q4 e-tron in de toekomst ook bij Audi Brussels van de band laten rollen. Dat schrijft vakblad Automobilwoche op basis van bedrijfsbronnen. De fabriek in Vorst zou zo een tweede nieuw elektrisch model krijgen, na de net toegewezen Q8 e-tron, die vanaf 2026 gebouwd wordt als opvolger van de e-tron.

Volgend jaar in november zou de Brusselse fabriek met de bouw van de Q4 e-tron starten, schrijft het vakblad. Het model loopt sinds dit jaar van de band in de VW-fabriek in het Oost-Duitse Zwickau, maar de vraag naar de Q4 e-tron is groot. Daarom wil Audi het model ook in Brussel bouwen, zo valt te lezen. Voor Vorst zou het model de tweede elektrische bolide zijn, na de grotere e-tron. Audi's eerste volledig elektrische wagen rolt er sinds 2018 van de band.

De fabriek bouwt ook de variant e-tron Sportback. Eerder deze maand werd de komst van de Q8 e-tron in 2026 bevestigd, maar de fabriek zou dus niet zo lang moeten wachten op een nieuwkomer.

Audi Brussels kan het nieuws niet bevestigen. "Bij Audi zijn we tevreden dat we positieve feedback hebben gekregen van klanten en de pers voor de Audi Q4 e-tron, waar veel vraag naar is," zegt woordvoerder Peter D'hoore. "Audi controleert continu de optimale bezetting van het wereldwijde productienetwerk. Hierover is er echter nog geen beslissing genomen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?