Bar du Matin opnieuw gesloten op politiebevel

© Bart Dewaele
| Vorst, Bar du Matin.

De politie heeft Bar du Matin in Vorst gesloten, nadat die het verbod op de verkoop van drank aan haar laars had gelapt. Sinds 6 mei mocht Bar du Matin de deuren weer openen voor afhaalmaaltijden maar het was wel strikt verboden om ook los daarvan drankjes te verkopen.

Volgens de uitbaters mocht er wel drank verkocht worden, en kregen ze daartoe groen licht van de gemeente. Ze reageren dan ook verbolgen op sociale media en zeggen het politiebevel niet te begrijpen. Bovenop de hersluiting, hangt hen ook nog een boete van 750 euro boven het hoofd schrijft BX1.

Het misverstand ontstond omdat het niet duidelijk is of drankjes hoe dan ook mogen worden verkocht, of enkel bij een maaltijd. Volgens de uitbaters was er geen sprake van deze regel bij de afspraken rond de heropening met de gemeente.

Burgemeester van Vorst Stéphane Roberti (Ecolo) heeft de uitbaters maandagochtend ontvangen en zoekt samen met hen naar een oplossing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?