| Julien De Brouwer en Quentin Labrique: gedeeld Brugs verleden

The Barn heeft nu ook grote biowinkel in Sint-Gillis

Kris Hendrickx
© BRUZZ
22/02/2019

De bekende Etterbeekse biowinkel The Barn heeft sinds deze vrijdag ook een vestiging in hoog Sint-Gillis. De grote zaak profileert zich als voedingsmarkt met veel bulk, scherpe prijzen en heel wat inheemse producten. Er zit ook een Brugs kantje aan de winkel.

Er blijven maar biowinkels bijkomen in Sint-Gillis. In de Charleroisesteenweg 92 opende vrijdag een tweede vestiging van The Barn, die sinds 2017 ook al een grote en druk bezochte winkel heeft in Etterbeek.

The Barn honing

| Er is zelfs honing in bulk.

The Barn noemt zichzelf een biomarkt, maar het etiket ‘supermarkt voor biologische voeding’ is eigenlijk exacter. De zaak van 400 vierkante meter verkoopt uiteraard standaard producten, zoals verse groente, fruit en brood. Maar daarnaast is er evengoed kaas, koffie, sap, bier, zuivelproducten en een gamma van liefst 70 producten uit bulktonnen. Liefhebbers van onder meer linzen, zaden, granen en noten komen er rijkelijk aan hun trekken. En zelfs de olie en honing krijgt de klant er van het vat.

Naast het bulkaanbod vallen ook de prijzen bij The Barn op. Die liggen een stuk lager dan in de doorsnee biowinkel en zijn vergelijkbaar met die bij Les Tanneurs, die andere ‘biomarkt’ met scherp prijzen in de Marollen.

“We hebben grote volumes,” legt uitbater Thomas Helleputte uit. “Tegelijk beperken we het aantal producten dat we aanbieden. “Op die manier beperken we onze kosten.”

The Barn krijgt het gros van zijn producten via Interbio, een initiatief van een boer uit Gembloux. “Het aanbod is zoveel mogelijk lokaal en we kennen de boeren ook,” vertelt Quentin Labrique, een van de twee stichters van The Barn uit. “Vandaag is er ook veel aanbod van verder weg, maar dit is dan ook de moeilijkste periode van het jaar voor Belgische verse producten.” Vanaf april werkt de winkel in Sint-Gillis ook nauw samen met Hilde, een boerin uit Dilbeek.

'Als de klanten ons niet mogen begrijpen, praten we gewoon Brugs'

Mede-oprichter Quentin Labrique

Belgische producten zijn in de winkel te herkennen aan de blauwe bakken.

Quentin is Franstalig, maar spreekt ook vlot Nederlands, zij het met een Brugs accent, door de jaren die hij er op internaat sleet. Mede-initiatiefnemer Julien De Brouwer is dan weer getogen in Brugge. Dat gedeelde verleden komt wel eens van pas, geeft Quentin toe. "Als we niet willen dat de klanten iets begrijpen, spreken we gewoon Brugs."

De winkel is elke dag open, behalve op dinsdag. De openingtijden vind je onderaan deze pagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Economie , Milieu , The Barn , biowinkels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni