Beci: 'Vlaanderen heeft Brussel ook nodig'

© PhotoNews

De Brusselse Kamer van Koophandel (Beci) hoopt dat ze snel samen kan zitten met de nieuwe Vlaamse minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) "om te werken aan echte oplossingen" voor Vlaanderen en Brussel. Beci is onder meer teleurgesteld over de beperkte paragraaf over de luchthaven van Zaventem in het regeerakkoord.

In het Vlaamse regeerakkoord staat onder meer dat Brussel een belangrijke motor is voor de Vlaamse economie, met meer dan 200.000 Vlaamse pendelaars die dagelijks de Brusselse economie versterken. Daar is Beci het volledig mee eens, en dus reikt het de nieuwe Brusselminister Dalle de hand voor een grondig overleg.

"Dat betekent dat er op gelijke voet met Brussel moet worden gepraat en niet vanuit een betuttelende positie. Laten we elkaar misschien wat meer gaan respecteren. Vlaanderen laat Brussel niet los, maar dat betekent dat Vlaanderen Brussel ook nodig heeft. Brussel wil Vlaanderen ook niet loslaten!", benadrukt Jan De Brabanter, secretaris-generaal van Beci.

Ondanks de erkenning van Brussel als "belangrijke economische motor" door Vlaanderen, vindt Beci in het regeerakkoord weinig sporen van economische impulsen of ambities terug voor Brussel en de Vlaamse Rand. Beci verwachtte bijvoorbeeld meer nieuws in de paragraaf rond de luchthaven van Zaventem.

"De eerlijke spreiding van de lasten, een evenwichtige vliegwet, de leefbaarheid van de regio en nieuwe groeikansen voor de luchthaven als uitgangspunten brengen ons geen meter vooruit. Het beetje politieke moed om tot daadwerkelijke oplossingen te komen voor Brussels Airport, herkennen wij niet in de teksten", vindt De Brabanter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?