Brussel bij aantrekkelijkste Europese steden voor start-ups

© BRUZZ

Opstartende bedrijven zijn zeer tevreden over de kansen en ondersteuning die Brussel hen te bieden heeft. Onze hoofdstad laat daarmee innovatiecentra zoals Berlijn, Londen en Parijs achter zich. Dit blijkt uit de 'European Start-up Survey' die het auditbureau PricewaterhouseCoopers uitvoerde. Los van een aantal werkpunten doet Brussel het beduidend beter dan het Europees gemiddelde.

Jonge ondernemingen geven aan graag te gast zijn in de Belgische hoofdstad omwille van de kwaliteit van de aanwezige informaticastructuur en het pakket van begeleidingsmaatregelen dat ze hier aangeboden krijgen. Andere gerenommeerde innovatiecentra zoals Parijs, Londen en Berlijn moeten op deze vlakken in Brussel hun meerdere herkennen, volgens het onderzoek.

Amsterdam en Zurich doen het lichtjes beter. Daar blijkt het nog gemakkelijker te zijn om ondernemingen op te richten. Met een tevredenheidsgraad die nagenoeg perfect is spannen Oslo en Stockholm de kroon van het klassement.

Toegang verkrijgen tot kapitaal, het vinden van gekwalificeerd personeel en het verwerven van cliƫnteel worden aangehaald als grootste pijnpunten die jonge ondernemingen ervaren op Brusselse bodem. Deze aspecten behoeven dus nog extra aandacht, wil de Belgische hoofdstad tot de absolute top behoren.

Nochtans geeft 87 procent van de bevraagde organisaties aan geen intenties te hebben om Brussel voor een andere metropool te willen inruilen. Aangezien het Europees gemiddelde op 59 procent ligt doet Brussel het in vergelijking lang niet slecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?