Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek (bevoegdheid gedelegeerd door Minister Alain Maron)

| Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek.

Brussel maakt 500.000 euro vrij voor culturele en creatieve projecten

© Belga
08/12/2021

De Brusselse regering maakt 500.000 euro vrij voor de ondersteuning van culturele en creatieve projecten. Staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) heeft woensdag bekendgemaakt welke 20 projecten geselecteerd zijn voor de allereerste editie van Crea.brussels en die dus een subsidie krijgen voor hun project.

Brusselse ondernemingen uit de culturele en creatieve sector konden vanaf 23 augustus een project indienen bij Crea.brussels. Het gaat om de allereerste projectoproep voor de sector. Maar liefst 231 projecten vroegen een subsidie aan tussen 15.000 en 30.000 euro. Twintig daarvan zijn nu geselecteerd.

"Deze 20 geselecteerde projecten zijn het symbool van de dynamiek van een belangrijke economische sector in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het ondersteunen en promoten van de culturele en creatieve industrie is een prioriteit voor de Brusselse regering omdat het bijdraagt aan het tot leven brengen van het Gewest op het vlak van aantrekkelijkheid en banen," zegt Trachte in een persbericht. De lijst met winnaars is beschikbaar op de site start-invest.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni