Brussel trekt 30 miljoen euro extra uit voor non-profitsector

© Kevin Van den-Panhuyzen-BRUZZ
| Het Brussels Parlement.

De Brusselse regering en de Franse Gemeenschapscommissie trekken het oorspronkelijke budget voor het Brusselse non-profitakkoord 2021-2024 op met 30 miljoen euro. Dat kondigt minister-president Rudi Vervoort (PS) donderdagavond aan.

In totaal maakt de Brusselse regering zo tegen het einde van de legislatuur 57 miljoen euro vrij voor de non-profitsector. De extra 30 miljoen euro aan budget is nodig om de kosten van de coronapandemie en de economische impact ervan op de sector te dragen, klinkt het.

Op 9 juli gaan besprekingen van start met de sociale partners om de praktische modaliteiten van de herfinanciering uit te werken. De bedoeling is wel om de middelen te spreiden over de periode 2021-2024, geeft Vervoort alvast mee.

"Deze verhoging van het budget maakt niet alleen een bredere opwaardering van de lonen mogelijk in de Brusselse non-profit, maar zorgt er ook voor dat een pakket maatregelen kan worden genomen voor de werkbaarheid, om ervoor te zorgen dat de werknemers in beroepen waarvan de zwaarte in deze periode duidelijk is gebleken, hun loopbaan langer kunnen blijven uitoefenen", zegt Vervoort. "Tegelijk is het ook de bedoeling om dankzij betere loonvoorwaarden en werkomstandigheden van het personeel te voorzien in het welzijn van de bewoners en patiƫnten."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?