Brussels Airlines vervoert meer dan miljoen reizigers op een maand

© Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft in juli voor het eerst in zijn 16-jarige geschiedenis meer dan 1 miljoen passagiers vervoerd in een maand tijd. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Het aantal reizigers groeide in vergelijking met juli vorig jaar met 16,4 procent tot 1.020.729 passagiers. Brussels Airlines kon deze zomer veel meer vakantiebestemmingen aanbieden dankzij de overname van de activiteiten van het voormalige Thomas Cook Airlines Belgium eind oktober vorig jaar.

De sterkste passagiersgroei werd geregistreerd op het Afrikaanse netwerk (+34,1 procent), dankzij de toevoeging van verschillende nieuwe vakantiebestemmingen in Noord-Afrika. Het aantal passagiers op Europese vluchten steeg met 14,9 procent. Naar Noord-Amerika was er een groei met 6,5 procent en naar het Midden-Oosten met 10,8 procent. De vluchten naar Azië tekenden een groei van 7,4 procent op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?