Brussels Gewest ondersteunt dierenasielen

© PhotoNews
| Een huisdier in een dierenhotel.

Brusselse dierenasielen kunnen een subsidie tot 7.000 euro ontvangen. Met de subsidie wil het Gewest de asielen steunen die zwaar belast zijn, vooral bij het naderen van de zomervakantie waarbij heel wat dieren worden achtergelaten. Doel is ook het welzijn van de dieren in asielen te verbeteren, meldt minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt.

Het Brussels Gewest telt 9 asielen die erkend werden voor de opvang van zwervende, verdwaalde of achtergelaten dieren. Jaarlijks worden bijna 5.000 dieren, hoofdzakelijk katten en honden, maar ook reptielen, knaagdieren en vogels, door de Brusselse asielen opgevangen. Daarom lanceert het Brussels Gewest een subisidieoproep. Elk asiel in Brussel kan een bedrag van maximaal 7.000 euro krijgen.

"De asielen beschikken niet over grote budgetten. Zij functioneren overigens allemaal dankzij de solidariteit van de burgers en dankzij giften. Dat is niet normaal. Zij vervullen immers een essentiƫle taak van openbare dienstverlening om het welzijn van dieren in nood te beschermen," aldus Clerfayt.

"Hoewel de budgettaire situatie van het Gewest ons voorlopig niet toelaat structurele steun te bieden aan de asielen, hoop ik met deze subsidieoproep de asielen wat ademruimte te bieden door hen in staat te stellen het welzijn van de dieren te verbeteren", besluit Clerfayt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?