© PhotoNews | Philippe Close (PS) tijdens een gemeenteraad in precoronatijden.

Brusselse begroting 2021 van OCMW goedgekeurd

LG
© Belga
11/01/2021

Op de Brusselse gemeenteraad is maandagavond de begroting van het OCMW van de stad Brussel voor het jaar 2021 goedgekeurd. Al onthielden de oppositiepartijen MR-Open VLD, CDH-CD&V en PVDA zich wel bij de stemming. Het gaat om een begroting van 387,8 miljoen euro.

De ambitie van het OCMW van de stad Brussel is om zijn huidige missie voort te zetten en iedereen die geraakt wordt door de coronacrisis te helpen. Daarbij wil het OCMW het accent leggen op een persoonlijke benadering waarbij geval per geval beoordeeld wordt. Binnen de begroting is 337,9 miljoen euro voorbehouden voor de dagelijkse werking en 49,9 miljoen euro voor de nodige investeringen.

OCMW-voorzitter Khalid Zian spreekt van een realistische begroting: "Ze houdt rekening met de gevolgen van de coronacrisis, maar ook met de verhoogde werkingskosten zoals telewerk en het materiaal dat het OCMW-personeel daarvoor nodig heeft. Tegelijkertijd wordt er ook rekening gehouden met de werking van de rusthuizen of het uitwerken van nieuwe expertise op vlak van sociale hulp", aldus Zian.

Nieuw leegstandsbeleid

Het Woningenplan 2019-2024 met de ambitie om 750 nieuwe woningen te creëren, wordt voortgezet en blijft verzekerd met onder meer de herontwikkeling van de Pacheco-site naar een intergenerationeel programma en de afwerking van het project "160 Emile Bockstael" met zestien wooneenheden, waarvan één voor een persoon met een beperking. Het OCMW voert sinds dit jaar bovendien een beleid om tijdelijk lege gebouwen te bezetten met woningen of culturele en sociale projecten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, rechtbank, begroting, OCMW, begroting 2021, Gemeenteraad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie