Renovatie van Le Grand Café op het Beursplein

| Een van de cafés is het Grand Café op het Beursplein

Brusselse cafés dagen AB InBev voor rechter om huur

TG
© Belga
14/04/2021

Twee Brusselse cafés stappen naar de rechtbank om een lagere huurprijs te krijgen van brouwer en café-eigenaar AB InBev. Ze doen dat omdat ze al maanden verplicht gesloten zijn door de coronapandemie. Dat bericht L'Echo woensdag.

Advocaat Nicholas Ouchinsky verdedigt de belangen van de cafés Parvis (Ukkel), Grand Café (Brussel) en Bistropolitan (Etterbeek). "AB InBev heeft aan mijn drie cliënten een huurvermindering van 25 procent voorgesteld, maar dat is niet voldoende", zegt hij.

Onderhandelingen met de brouwer leidden niet tot resultaat, en in naam van Grand Café en Bistropolitan heeft de advocaat van de cafés nu een rechtszaak aangespannen. Hij wil een huuropschorting verkrijgen voor alle periodes van verplichte sluiting.

AB InBev zegt de situatie te betreuren en benadrukt dat iedereen in de sector, van brouwers tot cafés, restaurants en hotels, in hetzelfde schuitje zit. Het bedrijf wijst er ook op dat het de huur van zijn cafés in de maand april 2020 volledig heeft kwijtgescholden en in de maanden november, december en januari voor 25 procent. Naar eigen zeggen kostte dat de brouwer 20 miljoen euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni