| Honden moeten straks in Schaarbeek mogelijk minder vaak buiten op hun baasje wachten.

Schaarbeek lanceert campagne om dieren meer welkom te heten in gemeente

AB
30/08/2023

Dieren zijn vaak niet welkom bij winkels en restaurants en moeten daarom regelmatig buiten wachten. Daar wil de gemeente Schaarbeek iets aan veranderen met de campagne ‘1030 Dieren Welkom’, zo meldt La Capitale.

Baasjes die snel een boodschap willen doen of een glas drinken moeten hun huisdier vaak buiten laten wachten. Dat kan behoorlijk stressvol zijn voor het dier, volgens de gemeente Schaarbeek. De gemeente komt daarom met een nieuwe campagne waarmee dieren meer welkom moeten worden geheten.

Met de nieuwe campagne zet Schaarbeek zich “pro-actief in voor dierenwelzijn”, zegt Deborah Lorenzino, schepen van Dierenwelzijn (DéFi), bij La Capitale. “De gemeente wil met deze campagne ook alle inwoners van Schaarbeek die dieren hebben steunen. Hun dagelijkse of sociale leven wordt soms verstoord omdat hun dieren niet welkom zijn.”

1030 Dieren Welkom

Het doel van de actie: geleidelijk aan overal in Schaarbeek dieren verwelkomen. Winkels en restaurants die mee willen doen, kunnen een sticker met ‘1030 Dieren Welkom’ in de etalage hangen, om zo burgers te informeren dat ze hun viervoeter mee naar binnen mogen nemen. Deze sticker is verkrijgbaar bij de dienst dierenwelzijn van de gemeente Schaarbeek en zal worden uitgedeeld aan elk bedrijf dat daar om vraagt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni