Autoloze zondag 2021: fietser met elektrische Cowboy-fiets ter hoogte van de nieuwe voetgangersbrug aan Graaf van Vlaanderen.

Brusselse fietsbouwer Cowboy neemt afslag naar reguliere fietsenwinkels

JP
© BRUZZ
23/05/2023

De Brusselse fietsenfabrikant Cowboy wijzigt van strategie. Voortaan kunnen eigenaars van een Cowboy-fiets hun rijwiel ook laten onderhouden bij een externe fietsenwinkel, waar dat voorheen enkel kon bij een Cowboy-filiaal.

Minstens driehonderd onafhankelijke fietsenwinkels in zestig Belgische en internationale steden zullen voortaan Cowboy-fietsen kunnen repareren. Daarover bericht de Belgische zakenkrant De Tijd. Voor gebruikers van Cowboy-fietsen is dat goed nieuws, want zo wordt een reparatie een stuk makkelijker.

Cowboy-fietsen bestaan volledig uit zelf ontworpen onderdelen. Dat betekent dat gewone fietsenwinkels aanvankelijk niet in staat waren om defecte Cowboys te repareren. Tot nu toe moesten eigenaren van Cowboy-fietsen voor reparaties rechtstreeks contact opnemen met het merk, waarbij een mobiel serviceteam werd gestuurd om de fietsen ter plaatse te repareren.

Op dit moment heeft Cowboy al verschillende contracten afgesloten met een tiental partnerwinkels in België. Ze moeten nog moeten worden opgeleid tot Cowboy-reparateurs. Daarom zijn de namen van deze partnerwinkels op dit moment nog niet bekendgemaakt.

Naast onderhoudsdiensten zullen de met Cowboy samenwerkende fietsenwinkels ook nieuwe fietsen van het merk verkopen. Dit betekent een verschuiving in het bedrijfsmodel, aangezien de verkoop vroeger uitsluitend online of via de eigen Cowboy-winkels in Brussel, Parijs en Berlijn verliep.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni