Brusselse kamer van koophandel gaat 10.000 herbruikbare maskers verdelen

© PhotoNews

De Brusselse kamer van koophandel Beci heeft zelf 10.000 herbruikbare maskers gekocht om te verdelen onder de Brusselse ondernemers. Beci biedt de ondernemers vijf gratis maskers aan, maar indien ze er meer willen, moeten ze er wel voor betalen.

Beci kocht de 10.000 wasbare en herbruikbare stoffen maskers in het kader van het burgerinitiatief "Sprout to be Brussels", een project dat ontstond in de nasleep van de aanslagen van 22 maart 2016 en de veerkracht van de Brusselaars in de verf zet. Op de maskers die Beci bestelde, staan enkele spruitjes en de bijbehorende slogan afgebeeld.

"We hebben dit initiatief vanaf het begin gesteund en we geloven dat Sprout meer dan ooit nodig is", zegt Jan De Brabanter, secretaris-generaal van Beci. De Brusselse bedrijven die graag vijf gratis mondmaskers ontvangen of zelf een groter aantal willen bestellen, vinden alle informatie op www.beci.be/nl/bestel-uw-mondmaskers. Voor een grotere bestelling vanaf minstens 20 maskers, moeten de ondernemers wel betalen. Een masker kost dan 2,72 euro exclusief btw.


Als teken van waardering en solidariteit schonk Beci dinsdag al 1.000 "Sprout to be Brussels" herbruikbare maskers aan het Universitair Ziekenhuis Brussel en het ziekenhuispersoneel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?