Brusselse regering trekt 500.000 euro uit om vrouwelijk ondernemerschap aan te moedigen

Barbara Trachte en Nawal Ben Hamou
© PhotoNews
| Staatssecretarissen voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) en Gelijke Kansen, Nawal Ben Hamou (PS)
© PhotoNews
| Staatssecretarissen voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) en Gelijke Kansen, Nawal Ben Hamou (PS)

De Brusselse staatssecretarissen Barbara Trachte (Ecolo, Economische Transitie) en Nawal Ben Hamou (PS, Gelijke Kansen) lanceren een tweede oproep voor het project ‘Women in Business’. Hiermee willen ze vrouwelijke ondernemers ondersteunen. In totaal wordt er 500.000 verdeeld over acht projecten.

Het aantal vrouwen met een zelfstandigenstatuut in Brussel nam al met dertig procent toe in tien jaar. Toch zijn er nog altijd 2,5 keer meer mannen dan vrouwen aan de slag als zelfstandige. Dat bleek uit de laatste barometer van het vrouwelijk ondernemerschap van hub.brussels.

In totaal deden 39 projecten een aanvraag, maar uiteindelijk werden er acht geselecteerd op basis van criteria zoals de kwaliteit van de aangeboden begeleiding en de verenigbaarheid van de doelgroep met de inclusie doelstelling van de oproep. Het budget per project zal variëren van 35 000 tot 100.000 euro.

Begeleiding

Concreet zullen de winnaars moeten zorgen voor begeleidingsprogramma’s voor vrouwelijke (kandidaat-)ondernemers en programma's, activiteiten en evenementen rond mentorschap, wederzijdse hulp en coaching.

"De begeleiding die aangeboden wordt door de projecten van ‘Women in Business’ is essentieel om te zorgen dat vrouwen, in al hun diversiteit, hun professionele belangen concreet kunnen verwezenlijken en zo hun economische en financiële vrijheid kunnen waarborgen", aldus Ben Hamou.

Die begeleiding vindt ook Trachte belangrijk. “Een eigen beroepsactiviteit creëren is voor veel Brusselse vrouwen een kans om zich te emanciperen. Het doel van deze projectoproep is om begeleidingsinitiatieven te steunen, zodat ze vrouwelijke kandidaat-ondernemers helpen om hun activiteit te ontwikkelen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?